BOLT-BLOG
2014.03.12 12:38

A 3 forintos díszdoboz

A 3 forintos doboz esete

Mindenki követ el hibákat és kerülnek ki a webáruházainkba furcsa nevű, érdekes tulajdonságokkal rendelkező és hihetetlen áron kínál termékek. Nekem is sikerült a napokban szándékomon kívül „akciózni” néhány ékszerdobozzal.

(Megjegyzés: a fiam és barátnője az „ócsítás” szót használják az akcióra: „Ócsítás volt és ezt a nacit vettem”.)

Egy hölgy hívott telefonon, hogy őt a 3 Ft-os bársony dobozok érdekelnék.

Az első pillanatban meg voltam győződve arról, hogy nem is az én webáruházamban böngészik. Legyen ez örök szabály, sőt ökölszabály a számunkra, hogy ilyenkor ne válaszoljunk, hanem kérdezzünk! Én is megkérdeztem, meg tudná-e mondani a doboz nevét. Amikor kiejtette a szót a száján – „Diána” – már tudtam, bizony hogy az én webáruházamban látta és bizony én hibáztam. Ezek drága dobozok, csak néhányat szoktam tartani belőlük és sikerült az akciós rubrikába írnom a raktárkészletet figyelmetlenségemben.

Megköszörültem a torkom és kimondtam, ami az elején nagyon nehezen ment, de az évek során egyre könnyebb lett: „Elrontottam a doboz árát. Ne haragudjon, ha csalódást okoztam, de hibás az ára!” A hölgy az válaszolta: „Túlélem! De javítsa mihamarabb, mielőtt megbünteti valaki!”

Mit akarok mindebből kihozni? Mivel mindenki szokott hibázni, az emberek túlnyomó többsége megértő ezzel kapcsolatban. Ezért, amikor egy látogatónk, vagy vevőnk valami hibába fut az oldalunkon, akkor nem érdemes mindenfélét kitalálni, rákenni a „legkisebb” munkatársunkra”, stb. Sokkal célszerűbb beismerni, hogy igen, ezt elrontottam, de azonnal javítom és elnézést kérek. Még soha senki nem kezdett el ilyen dolog miatt szapulni, vagy kötekedni. Ami még ennél is fontosabb, hogy az esetek többségében még vásároltak is, miután meggyőződtek arról, hogy a „kirakat mögött” is emberek dolgoznak, akik néha hibáznak ugyan, de legalább fejlődőképesek.

A hölggyel ezután még kicsit beszélgettem. Elmondta, hogy egy különleges technikával készít üveg ékszereket és a kiállításokra, kézműves foglalkozásokra szeretne olyan dobozt, amiben szállíthatja őket. Nincs szüksége különösebben díszes darabokra. Ajánlottam neki „dobozos” céget, aminek nagyon örült. Kiderült, hogy Gabnai Zitának hívják, 68 éves és eredetileg festőművész, aki Békéscsabán született és most Kamondon él. Bevallása szerint nem élnek ott száznál többen, de olyan jó csend van, ott aztán lehet alkotni. Ezzel zárta szavait:„Mondtam Neki, még ne vigyen a sírba, mert annyi ötletem van és annyi mindent tudnék adni …”

 

Tetszik vagy másokat is érdekelhet ez a téma? Oszd meg velük!
vagy szólj hozzá itt:

 

Már megint foglalkoznom kellene a webáruházzal is!

Meg kellene csinálni ... !
Jó lenne átgondolni ... !
Be kellett volna állítani ... !
Ki kellene találni ... !
Fel kell tölteni ... !
Valamikor már ideje lenne aktualizálni ... !
Már régen le kellett volna cserélni ... !
Na igen! De ki és mikor?
Webáruház figyelmeztetés!
Az Ön webáruházának menedzserre van szüksége! Felveszi a kapcsolatot a webáruház menedzserrel?

Én és a Facebook

Én és a Google+

Google+