JOG-BLOG
2014.07.03 08:32

A magyar kisvállalkozó fizeti az adót a Google helyett?

Webáruházasok fizetik a reklámadót a Google helyett?

2014 a webáruházasok fekete éve lesz? Cikkek özöne jelent meg az utóbbi időben arról, hogy növekszik a kiskereskedelemi forgalom (végre valahára 2008-at követően) és különösen az online kiskereskedelemé. Mégsem mondanám az idei évet olyan nagyon kedvezőnek a webáruházasok számára.

Jött először a törvényváltozások özöne, a Ptk.-tól kezdve a fogyasztóvédelmi törvényig, úgyhogy alig győztük a követni az ÁSZF változással és technikai megoldásokkal.

Most meg úgy tűnik, hogy a Google helyett mi fizetjük a reklámadót.

Egész Európa azon töri a fejét, hogyan lehetne a vállalkozásaiból a Google és a Facebook által kiszippantott pénzeket valahogy megadóztatni. Több kormánynak is beletört már a bicskája a próbálkozásokba (pl. Olaszország).

Nálunk azonban úgy tűnik megoldás született a gordiuszi joggubbanc átvágására. A reklámadóhoz benyújtott új módosító indítvány - amelyet itt letölthet és a saját szemével is láthat - szerint amely vállalkozás nem rendelkezik nyilatkozattal arról, hogy a számlán szereplő összeg után a Google és/vagy Facebook befizette az adót  Magyarországon, akkor  neki  kell azt  megfizetni. A  havi 25 000 Ft  feletti reklámköltés 20 %-át!

És ki az akinek nincs pénze kifizetni az óriásplakátot, a TV reklámot, az újsághirdetést és a nagy portálok bannereit - amelyeknek hatékonysága amúgy is kérdéses és jobbára nem is mérhető - és arra vetemedik, hogy a Google Adwords és Facebook segítségével éri el a vásárlóit? A magyar kkv és közöttük természetesen a webáruházak.

Természetesen értem én a Google és a Facebook adózási gyakorlata által világszerte okozott komoly problémát. Na de ez lenne megoldás? Nagyon remélem, hogy a módosító inditvány módosító indítványa hamarosan megjelenik!

 

Tetszik vagy másokat is érdekelhet ez a téma? Oszd meg velük!
vagy szólj hozzá itt:

 

Már megint foglalkoznom kellene a webáruházzal is!

Meg kellene csinálni ... !
Jó lenne átgondolni ... !
Be kellett volna állítani ... !
Ki kellene találni ... !
Fel kell tölteni ... !
Valamikor már ideje lenne aktualizálni ... !
Már régen le kellett volna cserélni ... !
Na igen! De ki és mikor?
Webáruház figyelmeztetés!
Az Ön webáruházának menedzserre van szüksége! Felveszi a kapcsolatot a webáruház menedzserrel?

Én és a Facebook

Én és a Google+

Google+