BOLT-BLOG
2014.05.22 08:00

Átverés! Több tízezer forint a Google ingyenes szolgáltatásáért!

Figyelem! Átverés!

Nem tudom pontosan mikor történt a változás, én a egy magyar vállalkozás kb. nyolcadik telefonhívása után néztem meg, hogy mi is történik a „térképen”.

A vállalkozás - amely azóta helyesbítést kért emiatt  a blogbejegyzés miatt -  30.000 Ft-ot kért azért, hogy regisztráljanak a Google Térkép szolgáltatásba. Állításuk szerint ez az „örökös” tagság biztosítja a Google találati lista első oldalán való megjelenést az általam megadott kulcsszavakra. Semmit nem kell tennem, csak a kódot, amit kapok majd a Google-tól, azt kell küldenem nekik. A helyesbítés folyamatban van, amint tisztán látok az ügyben, hírt adok majd róla!

Valamikor február táján módosítottam az adataimat (ehhez kellett ismét kódot kérnem), így elég nagy meglepetés ért, amikor a maps.google.com vagy a google.hu/helyek oldalról közelítve nem tudtam hozzáférni az adataimhoz. El kellett fogadnom egy ÁSZF változást és csak ezután engedett tovább.

Belépés után egy teljesen más felületen találtam magam … Ismét meg kellett adnom a vállalkozás bizonyos adatait, de nem úgy és nem olyan formában, mint régen. Új kódot kellett igényelnem és ráadásul azonnal létrejött egy Google+ oldal is, holott már volt egy.

Az adatok amit kért gyakorlatilag a cím, a telefonszám, az e-mail cím és ki kellett választani egyetlen kategóriát, amelyet a legjellemzőbbek tartok. Régen több kategóriába is be lehetett sorolni a céget. Lehet még megadni egy leírást és fényképeket. Tulajdonképpen kb. 5 perces melóról van szó és bárki meg tudja csinálni. Sokkal rövidebb idő létrehozni egy regisztrációt, mint régebben. A kódra ugyan jó szokás szerint megint 2-3 hetet várni kell, de egyébként elvileg az adatok addig is látszanak!

Szóval ne hagyd magad átverni! Ne fizess több tízezer forintot azért, hogy regisztráljanak!

 

Tetszik vagy másokat is érdekelhet ez a téma? Oszd meg velük!
vagy szólj hozzá itt:

 

Már megint foglalkoznom kellene a webáruházzal is!

Meg kellene csinálni ... !
Jó lenne átgondolni ... !
Be kellett volna állítani ... !
Ki kellene találni ... !
Fel kell tölteni ... !
Valamikor már ideje lenne aktualizálni ... !
Már régen le kellett volna cserélni ... !
Na igen! De ki és mikor?
Webáruház figyelmeztetés!
Az Ön webáruházának menedzserre van szüksége! Felveszi a kapcsolatot a webáruház menedzserrel?

Én és a Facebook

Én és a Google+

Google+