Hogyan készítsen termékadatbázist?

Az Internet hemzseg a webáruházaktól, amelyek elintézik a termékek megjelenítését egy névvel, egy árral és a vásárló számára fontos egyéb adatok sehol sem találhatóak. 

 Az útikalauznak ezt a fejezetét annak szenteljük, hogy elgondolkozzunk a termékeknek a webáruházban való megjelenítésén.

 

A TERMÉK NEVE

Böngészgetve az Interneten fogunk találni olyan terméket, amelyet elintéznek egy szóban, és olyat, ahol több sornyi szövegből áll az árucikk neve. Az én véleményem szerint valahol a kettő között van az optimális megoldás.

 

A TERMÉK LEÍRÁSA

A termékek leírását végképp nem szoktuk különösen cirkalmazni, általában elintézzük egy-egy tőmondattal. Ennél azonban a potenciális vásárlók és a keresőrobotok egyaránt többet akarnak!

 

A TERMÉK JELLEMZŐ ADATAI

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni az Interneten böngészők és vásárlók „átfutás” típusú magatartását az olvasás helyett. Ezért nem mindegy, hogyan jelenítjük meg a választás, a döntés szempontjából lényeges adatokat.

 

LINKEK MÁS OLDALAKRA

 

Régebben nagy divatja volt annak, hogy a termékek adatlapján linket adtak meg. Ezek legtöbbször egy gyártói oldalra, vagy egy referencia oldalra mutattak, vagyis általában kifelé az oldalunkról. Vajon ez jó megoldás?

 

META ADATOK

Már szinte le sem merem írni, de igen, a meta adatok szintén kereső optimalizálási szempontból fontosak. Szerepük kicsit más, mint a termék leírásoké ...

 

 

EGYÉB ADATOK

 

Webáruház motortól függően még sok más olyan dolog lehetséges, amit termékadatként foghatunk fel és támogatja a webáruház hatékony működését. Erről is szó esik az e-mail útikalauzban. Az ÚTIKALAUZ webáruházasoknak sorozat részeit itt kérheti:

 

 

Kérem az ÚTIKALAUZT e-mailben!

 

 

 

Már megint foglalkoznom kellene a webáruházzal is!

Meg kellene csinálni ... !
Jó lenne átgondolni ... !
Be kellett volna állítani ... !
Ki kellene találni ... !
Fel kell tölteni ... !
Valamikor már ideje lenne aktualizálni ... !
Már régen le kellett volna cserélni ... !
Na igen! De ki és mikor?
Webáruház figyelmeztetés!
Az Ön webáruházának menedzserre van szüksége! Felveszi a kapcsolatot a webáruház menedzserrel?

Én és a Facebook

Én és a Google+

Google+