JOG-BLOG
2014.07.10 09:11

A módosítás módosítása, avagy ki is fizeti végül reklámadót?

Reklámadó helyett reklámadó

Tovább folytatódik a reklámadóról szóló törvény módosítgatása. Körülbelül egy hete írtam arról, hogy úgy tűnik mi fizetünk majd adót a Google és a Facebook helyett.

Az akkori elképzelések szerint havi 25 000 Ft-os reklámköltség fölött annak 20 %-át kellett volna adóként bevallani és kifizetni, amennyiben nem rendelkezünk nyilatkozattal arról, hogy az említett cégek befizették azt.

Nagyon úgy tűnik, hogy ez az elképzelés nem csak minket sokkolt, hanem másokat is. Például olyan magánszemélyeket, akik 2,5 millió forint felett hirdetnek a Google Adwords és a Facebook rendszerében.

A híradások többsége ennek a történetnek azon aspektusával foglalkozik inkább, hogy vajon kik is lehetnek ezek a magánszemélyek, akiknek vélhetően nagyobb szerepe volt az újabb módosító indítvány beadásában (amelynek szövegét itt lehet elolvasni), mint az érintett kisvállalkozók tömegének.

Én a kiváncsiság helyett inkább megkönnyebbültem. Az új módosító indítvány ugyanis havi 2,5 millió forintos határig emelte fel az adómentesség határát, amely nem érint engem és szerintem velem együtt még jónéhány aprócska vállalkozást sem. Hogy szerencsére, vagy sajnos, azon most ne elmélkedjünk!

Egyrészt mert még nincs vége a történetnek, bármikor lehet a módosítás módosítását is módosítani. Másrészt olyan nagyon nincs minek örülnünk. A célt ugyanis - hogy a Magyarországon nem, vagy alig valamicskét adózó média óriások is járuljanak hozzá a költségvetéshez, ahogy mi is tesszük - nem sikerült elérni. Valamelyes többletbevételhez juthat az államkassza, de nem abból és nem úgy, ahogy az elvárható lenne. A Google és a Facebook helyett továbbra is magyar vállalkozások fizetik az adót.

 

Tetszik vagy másokat is érdekelhet ez a téma? Oszd meg velük!
vagy szólj hozzá itt:

 

Már megint foglalkoznom kellene a webáruházzal is!

Meg kellene csinálni ... !
Jó lenne átgondolni ... !
Be kellett volna állítani ... !
Ki kellene találni ... !
Fel kell tölteni ... !
Valamikor már ideje lenne aktualizálni ... !
Már régen le kellett volna cserélni ... !
Na igen! De ki és mikor?
Webáruház figyelmeztetés!
Az Ön webáruházának menedzserre van szüksége! Felveszi a kapcsolatot a webáruház menedzserrel?

Én és a Facebook

Én és a Google+

Google+