BOLT-BLOG
2014.06.04 10:51

Barion - Pénz 2.0 az új fizető eszköz

Barion

Webáruház tulajdonosként folyamatosan kutatom és hasonlítgatom az online fizetési módokat és eszközöket.

Részben a vásárló oldaláról, mert minél könnyebb, gyorsabb és olcsóbb neki fizetni, annál nagyobb esélye van annak, hogy megrendel tőlem valamit.

Másrészről azonban nekem sem mindegy hogy mennyire egyszerű, vagy nyögvenyelős, illetve olcsó vagy drága megoldást alkalmazok a webáruházban.

A banki átutalás az én szempontból a legolcsóbb megoldás, de – számlacsomagjától függően – az ügyfélnek már korántsem biztos. A bankkártyás fizetésnek több módozata is akad, mindegyik esetben komoly jutalékokat kell fizetnie a kereskedőnek vagy a bankok, vagy a fizetési megoldás szolgáltatók felé (PayPal, PayU, Borgun, stb.) tetézve azzal, hogy nem ritkán a vásárlást követő 7-10 nappal jutok a pénzemhez, vagy – ha abban az időszakban kevesen döntöttek a bankkártyás fizetés mellett - akkor akár tovább is ülhetnek rajta.

 

A napokban a webáruház szolgáltatóm kínálatában megjelent egy olyan fizetési mód, - elsőként Magyarországon -, amit úgy hívnak: BARION.

 

Mi a BARION? Egy új, az MNB által engedélyezett magyar fizetőeszköz, tulajdonképpen e-pénz. Mindezidáig a legegyszerűbbnek és a legolcsóbbnak tűnő megoldás a weben való fizetésre. Vásárlóként roppant egyszerű módon létre kell hoznom egy Barion tárcát, fel kell töltenem és ezután a felhasználónevem és a jelszavam segítségével bárhol fizethetek vele, ahol elfogadják! Igaz, hogy az Interneten való vásárlástól várják az induló lökést, de gyakorlatilag bárki regisztrálhat és elfogadhat BARION-t, ahogy ők mondják „a vízvezeték-szerelőtől a fodrászig”. Hatalmas előnye, hogy a Barion tárcával rendelkezők egymás között is ingyenesen küldözgethetnek pénzt!

 

Nekem, mint elfogadóhelynek is olcsó megoldás, mert a kis értékű (1000 Ft alatti) vásárlások nem kerülnek semmibe, az 1000 felettiek pedig mindössze 50 forintomba. Néhány ezer forint esetében ez eléri az eddigi legalacsonyabb kártyás jutalékot, és ráadásul azonnal ott van a webáruház Barion tárcájában! A bankszámlámra is rendkívül olcsón tehetem át a pénzt, ha akarom. De a Barion elterjedésével, reményeim nem is kell majd áttennem, hiszen a céges kiadásaim egy részét is biztos lehet majd Barionnal fizetni.

 

Nekem nagyon tetszik a BARION! Amellett, hogy vásárlónak és elfogadónak egyaránt olcsó megoldás (sőt a vásárlónak ingyenes), rengeteg előnyös tulajdonsága van, amelyek közül csak néhányat emelek ki:

  • Nem kell bankkártya, amelynek díja van, sok-sok karakteres száma van, ellopható és vissza lehet vele élni.
  • Nem kell készpénzt hurcolnunk magunkkal, ami elveszthető vagy ellopható
  • A Barion tárca létrehozásakor nem kell feltétlenül személyes adatokat megadni, anonim módon is lehet használni. Vannak előnyei bizonyos adatok megadásának, de nem feltétlenül szükségesek.
  • A leggyorsabb pénzküldési forma magánszemélyek között, gyakorlatilag azonnal a másik tárcája kerül a pénz, amit küldünk.
  • Olyannak is küldhetünk pénzt, akinek még nincs Barion tárcája.
  • A Barion rendszeren belüli tranzakciók mentesek a tranzakciós illeték alól.

 

„A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról” szóló 2007. évi CXXXVI. Törvény miatt ugyan van benne néhány limit, amely céges forgalomnál okozhat problémát, de egy személyes beazonosítással ez is áthidalható.

 

Végül, de nem utolsósorban még egy szempontból meg kell dicsérnem a BARION-t. Nem csak a weboldal (www.barion.com) magyarázó szövegei, de az ÁSZF is olyan könnyen érhető, ami ritkaság jogi dokumentumok esetében!

 

Tetszik vagy másokat is érdekelhet ez a téma? Oszd meg velük!
vagy szólj hozzá itt:

 

Már megint foglalkoznom kellene a webáruházzal is!

Meg kellene csinálni ... !
Jó lenne átgondolni ... !
Be kellett volna állítani ... !
Ki kellene találni ... !
Fel kell tölteni ... !
Valamikor már ideje lenne aktualizálni ... !
Már régen le kellett volna cserélni ... !
Na igen! De ki és mikor?
Webáruház figyelmeztetés!
Az Ön webáruházának menedzserre van szüksége! Felveszi a kapcsolatot a webáruház menedzserrel?

Én és a Facebook

Én és a Google+

Google+